Ofiste Olması Gerekenler

Ofiste Olması Gerekenler

Ofis; bir işletmeyi veya bir hizmeti yönetmek üzere organizasyon olarak aktivite ve faaliyetlerin yapıldığı alanlara denir. 3 sınıfa ayrılır. Bunlar: A sınıfı, B sınıfı ve C sınıfı.

A Sınıfı Ofis

En konseptli yapılar olup, bölgedeki ortalama kira ücreti bedelinin çok üzerinde değere sahip ofislerdir. Bu sınıftaki ofislere ulaşım kolaylığı vardır ve mekanlarda yüksek kalitede mimari ve iç dekorasyon malzemeler ve son teknoloji kullanılması daha uygundur.

B Sınıfı Ofis

Ortalama bir skalada ofis kira ücreti bedeline kiralanıyor olup, yaklaşım gösterdiği grup da oldukça geniştir. Neredeyse her bütçeye uygundur. Bu ofisler üst düzey yeterli farklı özelliklere sahip olup; mimari ve iç mimari malzemeleri bulunduğu bölge için üst seviyededir.

C Sınıfı Ofis

Kullanıcıların gereksinimlerini bölgedeki ortalama kira ücreti tutarının altında veren yerlerdir. Bu ofisleri genellikle ticaret hayatına yeni başlayan patronlar tercih etmektedir.

Ofiste Masa Seçimi

Bir ofis oluşturulurken dikkat edilmesi en önemli unsurların başında çalışma masası gelmektedir. Masanın kullanışlı olması büyük önem arz etmektedir. Büyük ofislerde genellikle L tip masalar tercih edilmektedir. Bunun nedeni daha geniş masa yüzeyinde daha geniş bir şekilde çalışma ortamı bulmayı amaçlamaktır. Bu tür masalarda bir tarafta bilgisayar veya laptop yerleştirilir. Nasıl istersek geri kalan kısmını o şekle göre ayarlayabiliriz. Bir ofis için olmazsa olmaz malzemelerin başında patron koltuğu ve buna ek olarak misafir koltukları gelmektedir. Koltukların seçiminde masa ile renk uyumuna dikkat edilmelidir. Buna ek olarak konfor da çok büyük önem arz etmektedir. Koltuğa oturduğunuzda çalışma isteği getirecek tarzda bir seçim yapılması büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında sandalyenin sallanmamasına özen gösterilmelidir ki uyku durumuna müsaade etmesin.

Ofis Malzemeleri

Ofis malzemelerinin yerleştirme işlemi nasıl yapılır, diye düşününce bunları koordineli bir şekilde yerleştirmek gerekmektedir. İlk olarak masa ve koltuk yerleştirildikten sonra dolap ve yazıcı yeri belirlenmelidir. Bunlar çalışma masasının etrafında yerleştirilmelidir ki çalışırken otur kalk durumunu engellemiş olursunuz. Çalışma ortamında hareket etmek çalışma motivasyonunu azaltacağı için çalışma malzemeleri toplu bir alanda bulunmasına da özen gösterilmelidir. Çalışma odası genel olarak gün ışığı alan cephelere konulması tercih edilmelidir. Lamba ile çalışmak bir yandan iyi olmakla beraber süre geçtikçe insana yorgunluk hissi vermektedir. Çalışma masamız sağ veya sol çaprazdan ışık alacak şekilde yerleştirilmedir ki, çalışma ortamının daha sağlıklı olması sağlanmış olsun aksi takdirde insanın belli süre sonra ışıktan yorgunluk hissi başlayacaktır.