EVLİLİK BİRLİĞİNİN YASALAR ÖNÜNDE BİTİRİLMESİ

EVLİLİK BİRLİĞİNİN YASALAR ÖNÜNDE BİTİRİLMESİ

Farklı nedenlerden dolayı evlilik birliğinin yasalar önünde bitirilmesi için boşanma davası açılır. Boşanma davasının açılması için taraflardan birinin Aile Mahkemesine dilekçe vermesi yeterlidir. Verilen dilekçede boşanmaya sebep olan neden öne sürülmelidir. Dava süreci hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler open="" sans",="" "helvetica="" neue",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 13px;"=""> üzerinden online danışmanlık hizmeti de alabilirler. Bu nedenler arasında evlilik birliğinin temelden sarsılması, fiili olarak ayrı yaşamak, akıl hastalığı ve terk gibi sebepler bulunabilir. Boşanma sürecinde nafaka, velayet, malların paylaşımı gibi konular ele alınabileceği için süreçlerin boşanma avukatı desteği ile sürdürülmesi sağlıklı olacaktır. Boşanma avukatları, boşanma sürecinde müvekkili yerine takipte bulunur. Müvekkilinin haklarını en iyi şekilde savunur. Boşanma davasında eşlerden biri aile konutunun kendisine ve varsa çocuğa tahsis edilmesini isteyebilir.


Boşanma Avukatının Tercih Edilmesi

Anlaşmalı boşanma davalarında taraflar aralarında uzlaşırlar. Eşler, aralarında protokol yaparak davanın tek celsede bitmesine yardımcı olurlar. Eşler arasında yapılan protokol, tevzi bürosuna iletilerek işlemlerin başlatılması sağlanır.

Çekişmeli Boşanma Davaları

Çekişmeli boşanma davalarında tarafların birinin evlilik birliğini bitirmek istememesi durumu söz konusudur. Çekişmeli boşanma davalarında evlilik birliğinin temelden sarsılması, zina nedeniyle boşanma talebi, aldatma nedeniyle boşanma talebi, hayata kast ve onur kırıcı durumların meydana gelmesi, terk sebebinde boşanma avukatının tercih edilmesi mümkündür. Boşanma avukatı sayesinde tüm süreçler bir profesyonel tarafından takip edilerek dava sürecinin sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olur.