Tarçının Faydaları
15. ve 16. Yüzyılların en çok aranan ve kullanılan bitkisi olan tarçın, Sri Lanka’da yetişen, yaprak dökmeyen bir ağacın kurutulmuş kabuklarının genel adıdır. Aynı zamanda tarçın geleneksel olarak birçok antik kültür tarafından kullanılan bir bitki türüdür.
Mide Yatıştırıcı Tarçın
Mide problemleri, idrar yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı ve grip belirtilerini giderici olağanüstü anti bakteriyel özellikleri vardır. Bazı çalışmalar tarçının şeker hastalığına iyi geldiğini, yüksek kan şekerini düşürdüğünü göstermiştir.
Tarçın özleri, mide tedavisinde kullanılan bir mide sakinleştiricidir. Bağırsak gazlarını giderdiği için iyi bir gaz gidericidir. Bazı çalışmalar, tarçının şeker hastalığında kandaki glikoz seviyesini kontrol altında tuttuğunu kanıtlamıştır. Birçok hastalığa neden olan mantar ve virüsleri yok ettiği de bilinmektedir. Tarçın yağı, anti mantar ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Vajinal mantar enfeksiyonları, ağız mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılmaktadır.
Tarçın Avrupa ve Hindistan’da genellikle soğuk hava koşullarına karşı ısıtıcı olarak kullanılan bir bitkidir. Özellikle el ve ayak parmakları için, dolaşımı uyardığı bilinmektedir. Kas ve soğuk algınlığı için geleneksel bir ilaç olarak kabul edilmektedir.