İstinat Duvarı Projesi

İstinat Duvarı Projesi

İstinat duvarı projesi istinat duvarının yapılacağı alana göre farklılık gösterebilir, projeden önce yapılması gereken araştırmalar ve proje aşamasında yapılması gereken hesaplamalar bulunmaktadır. İstinat duvarlarının yapılacağı alanlar göz önünde bulundurularak farklı projeler ve farklı sistemlerin uygulanması her zaman için en uygun sonuçların alınması için gereklidir. İstinat duvarları türüne göre farklı proje detayları taşımaktadır. Hem yapısı itibarıyla hem de yapıldığı yer itibarıyla ön çalışmaların muhakkak surette yapılması gerekmektedir. Özellikle gerçek zeminlerde yapılan ya da yüksek bir istinat duvarının yapılması beraberinde farklı tedbirlerinde alınmasını gerektirmektedir. Yapılacakları alanlara göre istinat duvarı maliyet hesaplaması ve istinat duvarı statik hesaplamaları muhakkak suretle yapılarak hangi tür istinat duvarının seçileceğine karar verilmelidir.

İstinat Duvarı Çeşitleri

Hangi alana uygulayacak olursanız olun istinat duvarı imalatlarından önce istinat duvarı projesi yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız istinat duvarı projeleri sayesinde istinat duvarınızın karşılaşacağı kuvvetlere maksimum dayanma kabiliyetini kazanmasını sağlayabilirsiniz. İstinat duvarları birçok çeşide sahiptir. İstinat duvarları etkileyecek yatay ve çapraz yüklere karşı farklı yöntemlerle koruma sağlaması gerekmektedir. Aksi takdirde dönme şeklinde ya da kayma şeklinde duvar hareketleri yaşanabilir buna bağlı olarak toprak kayması ve benzeri durumlardan ortaya çıkabilir. Bu kapsamda L tipi ağırlık istinat duvarı, gabyon istinat duvarı, kaset istinat duvarı, betonarme konsol tipi duvarlar, payandalı istinat duvarları, donatılı istinat duvarları, hibrit istinat duvarları birçok ortamda kullanılan bazı istinat duvarı çeşitleridir.

İstinat Duvar Projesi Fiyatları

Sizlerde istinat duvarı gereksinimleriniz için istinat duvarı projesi yaptırmak istiyorsanız internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalar ile internet adresleri üzerinden iletişime geçerek en uygun fiyatlara proje çizimi yaptırabilirsiniz. Proje çizimi kapsamında zemin etüdü ve statik hesaplamalar gibi gerekli olan tüm hizmetler de online firmaların tarafından sunulmaktadır.