15 Tatilde Nasıl Çalışmalıyım?

15 Tatilde Nasıl Çalışmalıyım?

Ara vermek tabii ki de hepimizin en doğal hakkı. Ara verirken çalışmalarımızı da aksatmamamız gerektiğini de bilmeliyiz. Kendimize tatil planları oluşturarak işe başlayabiliriz. Planınızın çok detaylı olmasına gerek yok. Kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde bir çalışma planı oluşturmanız en doğru karar olacaktır. Günde kaç saat çalışmaya vakit ayıracağınızı belirleyebilir, o saatlerde ne çalışacağınıza dair bilgileri planınıza dahil edebilirsiniz. Çalışmalarınız esnasında dış ortama bağlı kalmamalısınız. Dikkatinizi dağıtacak etkenlerden uzak durmak sizin için ve çalışmalarınızdan aldığınız verim için en doğru karar olacaktır. Çalışma planlarınıza uyarak günlük olarak bu düzeni devam ettirirseniz istediğiniz sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz. Sömestr arasında yapabileceğiniz aktiviteleri, hobilerinizi, işlerinizi yukarıda da anlattığımız gibi planlayarak başlayabilirsiniz. Sürekli olarak bir düzen içerisinde hareket ederseniz çalışmalarınız daha başarılı olacaktır. Bu düzenlere uyduğunuz takdirde kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Örneğin, düzenli olarak 1 hafta boyunca çalışmalarınızı gerçekleştirdiyseniz kendinize belirlediğiniz ödülü verebilirsiniz. Düzenle birlikte çalışma disiplinini de unutmamak gerekir. Ne kadar düzenli olursak olalım belli bir noktadan sonra disiplin olmadığı sürece çalışmalarımızdan istediğimiz sonucu alamayız. Bu yüzden disiplinimizi koruyarak düzen içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştirmeliyiz. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Çalışmalarınızda Kendinize Motive Kaynağı Edinin

Tek başına düzenin varlığı başarıyı getirmeyebilir. İşte tam da burada işin içine kendi motive durumunuz dahil oluyor. İstediğimiz kadar düzenli çalışalım motivemizi belli bir seviyede tutmayı başaramazsak kısa sürede çalışmalarımızdan sıkılmamız mümkün. Çünkü doğal olarak zihnimiz ve bedenimiz o çalışmayı sadece bir zorunluluk haline getirirse kısa sürede vazgeçmek isteyecektir. Bunu engellemek için kendimize çeşitli motive kaynakları edinmeliyiz. Mesela çalışmalarınızın ardından müzik dinleyerek kendinizi ve zihninizi rahatlatabilirsiniz. Ara öğün beslenmeleri yapıp motive olarak çalışmalarınızdan haz alabilirsiniz. Aslında iş tamamen sizde bitmekte. Siz kendinizi ne kadar odaklar ve motive bir şekilde devam ederseniz, çalışmalarınızdan o kadar verim alırsınız.

Uyku Düzeninize ve Beslenmelerinize Dikkat Edin


Yapılan araştırmalarda da gösterildiği gibi düzenli uyku ve düzenli beslenme çalışmalarınızın verimini arttırmakta. Günde en az 8 saat uyku düzeninize ve sağlıklı beslenmeye özen gösterirseniz çalışmalarınızdan istediğiniz sonuçları alacağınıza emin olabilirsiniz.